e-mail: mlynzrno@mlyn-zrno.sk
Mlyn Zrno
Miroslav Grznár, Veľké Hoste 182, 956 38 Šišov
tel./fax: 00421387695717, mob.brána: 00421907705129
mobil: 00421905652426
Bio jačmenná múka hladká : vyrobená z bio potravinárskeho jačmeňa /hordeum vulgare/.
Určené na potravinárske účely, v domácnosti ako prídavná zložka na zlepšenie chuti a obohatenie výživových hodnôt múčnych receptúr.
Bio jačmenná múka celozrnná /hladká/: vyrobená z bio jačmeňa potravinárkseho /hordeum vulgare/.
Určené na potravinárske účely, v domácnosti ako prídavná zložka na zlepšenie chuti a obohatenie výživových hodnôt múčnych receptúr.
Bio ovsená múka tmavá: vyrobené z bio ovsa potravinárskeho /avena sativa L./
Táto múka je určená pre potravinárske účely. Používa sa na obalovanie mäsa, na zahusťovanie omáčok, na zápražku do polievok.
4 kJ
Bio ovsená múka celozrnná /hladká/: vyrobené z bio ovsa potravinárskeho /avena sativa L./
Táto múka je určená pre potravinárske účely. Používa sa na obalovanie mäsa, na zahusťovanie omáčok, na zápražku do polievok.
Bio pšeničná múka bledá: vyrobená z bio pšenice letnej potravinárskej /Triticum aestivum/. Je najobľúbenejšou a najviac používanou múkou v kuchyni i v pekárňach. Spĺňa vlastnosti potrebné na výrobu bledých výrobkov. V nostalgickom návrate do minulosti z nej piekli chlieb i posúchy naši starí rodičia. Chlebík s bielou striedkou a chrumkavou kôrkou zabalený do ľanového plátna na rodinnom stole zvýrazňoval obdobie pokoja a dostatku potravy. Táto múka je vyrobená tak, aby po použití múky boli výrobky ako vystrihnuté z kuchárskej knihy. Taktiež je vhodná ako nosná časť receptúr na pridávanie cereálnych komponentov.
Bio pšeničná múka celozrnná /hladká/: vyrobené z bio pšenice potravinárskej letnej /Triticum aestivum/. V príprave na mletie prejde obilné zrnko čistiacim, mechanickým procesom a to tak, že sa najskôr vytriedia a oddelia všetky častice (kamienky, prach, väčšie a menšie zrná). Následne sa zrná posunú do odieračky, ktorá v točivom procese vrhá zrná proti otvorom v dierovanom site. Takto sa povrch zrna mechanicky obrúsi. Týmto sa odstránia a odsajú z povrchu všetky časti, prípadne pozostatky reziduí z ošetrovania pšenice počas rastu. Po tomto procese sa celé zrno zomelie na múku.
Bio kukuričná múka celozrnná /hladká/: vyrobená z bio kukurice siatej /Zea mays/. Je vhodná na prípravu zásmažiek, halušiek, cestovín ale aj pizze či na pečenie. Prirodzene bezlepková potravina.
Bio kukuričná krupica: vyrobená z bio kukurice siatej /Zea mays/. Je podobná ako kukuričná múka, avšak je menej výživná, lebo z nej boli odstránené klíčky a otruby. Používa sa v potravinárstve na výrobu kaší a ako zahusťovanie do polievok.
Bio kukuričná múka hladká: vyrobená z bio kukurice siatej /Zea mays/. Je vhodná na prípravu zásmažiek, halušiek, cestovín ale aj pizze či na pečenie. Prirodzene bezlepková potravina.
Bio pšeničné otruby špeciálne: vyrobené z bio pšenice potravinárskej letnej /Triticum aestivum/. V procese mletia sa po oddelení takmer všetkých múčnych častí oddelia šupinaté časti - otruby. Pšeničné otruby špeciálne sa používajú ako doplnok výživy.
Bio špaldová múka hladká - vyrobená z bio pšenice potravinárskej špalda Triticum spelta. Vyrába sa mletím z prastarého druhu nešlachtenej pšenice. Má jemnú orechovú chuť. Pri použití receptúr na varenie a pečenie pridávame max. 30% špaldovej múky z dôvodu zachovania tvaru a vlastnosti výrobku.
Bio špaldová múka celozrnná /hladká/ - vyrobená z bio pšenice potravinárskej špalda Triticum spelta. Výroba špaldovej múky po odstránení niekoľkých vrstiev šupín prebieha na mlynských strojoch až do štádia prášku. V tejto múke sa nachádzajú všetky časti zrna. Pridaním do pekárskych výrobkov, do cestovín dostávame nový, chuťovo kvalitný druh potraviny.
Bio ražná múka hladká bledá - melie sa z bio obilia raž siata /Secale cereale/. Je vyhľadávaná pekármi pre jej bledú farbu. Nemení farbu bledých výrokov, napr. výražkový chlieb. Má nízky obsah popola, výraznú chuť, vylepšuje trvanlivosť a vláčnosť múčnych výrobkov zdravej výživy. Doporučuje sa pri príprave jedál ako dochucovadlo.
Bio ražná múka celozrnná /hladká/ - je vyrobená z bio jedlého obilia - raž siata /Secale cereale/. Na výrobu sa používa celé ražné zrno. Pridávaním do múčnych receptúr sa mení chuť a predlžuje vláčnosť výrobku. Je vhodná do chlebíkov a posúchov. Pridávame do pšeničných múk maximálne do 40 % objemu.