e-mail: mlynzrno@mlyn-zrno.sk
Pšeničná múka pizzová T 400 - silná
Uvedená múka je vyrobená z pšenice potravinárskej /triticum aestivum L./. Múka Pizzová T.00-400 je druh múky, ktorá sa používa na výrobu pizze , v cukrárstve , na piškóty, štrúdle, vianočné oplátky a pod. Vyrába sa starým osvedčeným spôsobom mletia.
Priemerné výživové hodnoty v 100 g výrobku:
energetická hodnota...............1447 kJ/344,52 kcal
Bielkoviny.................................10,7 g
Sacharidy...................................73,1 g
Tuky............................................1,4 g
Ponuka balení:
- ploché tkanivové vrecko ( 0,5 kg; 1 kg)
Múka sa balí do vzdušných vreciek s našitou visačkou s označením druhu a so zákonnými údajmi, vrecko je ležaté (nemá vytvarované dno) a je zo vzdušnej textílie, previazané povrázkom.
- kartónová škatuľka (0,8 kg)
Múka sa balí do textilného vzdušného vrecka s názvom na visačke, vložená do kartónovej škatuľky, uzavretej zalepením,s vytlačeným názvom druhu a povinnými zákonnými údajmi.
výhoda: skladnosť v regáloch a na poličkách v domácnosti
- papierové biele vrecko (1 kg)
Múka sa balí do papierového vrecka v hmotnosti 1 kilogram. Na vrecku je nalepená visačka so zákonnými ukazovateľmi a s vytlačeným názvom druhu.
výhoda: najlacnejšie balenie v oblasti spotrebiteľského balenia
- polypropylenové tkané vrecia (5, 10, 15, 25, 50 kg)
Cenovo výhodné balenie v tkaných bielych vreciach, previazané povrázkom, s názvom druhu a zákonnými ukazovateľmi na visačke.
výhoda: určené do väčších domácností, výrobní a prevádzok
- papierové vrecia (10 až 50kg)
Viacvrstvové papierové vrecia s označením druhu a potrebnými zákonnými ukazovateľmi na prišitej visačke.
- balenie veľkoobjemové
Múka sa plní do certifikovanej cisterny určenej na prepravu múky 2 x 4,5 tony. Cisterna má vlastné tlakové rýchlovyprázdňovanie.
Iné balenie podľa dohody.
Mlyn Zrno
Miroslav Grznár, Veľké Hoste 182, 956 38 Šišov
tel./fax: 00421387695717, mob.brána: 00421907705129
mobil: 00421905652426
Návod na Prípravu Pečenie pizze z pizzovej múky T. 00-400
Ingrediencie:
• 20 g droždia (1 kocky) alebo 6 gramov sušeného
• 1 kávovej lyžičky cukru
• 550 g múky na pizzu aj na posypanie pracovnej plochy
• 5 lyžíc dobrého oleja
• 1 kávová lyžička soli
• Doba prípravy: 10 minút
• Kysnutie: 90-120 minút
• Počet porcií: 4
Príprava
1. Zmiešajte rozdrobené droždie, trochu vlažnej vody a cukor. Na teplom mieste nechajte kysnutím speniť kvások.
2. V mise zmiešajte múku, kvások a olej. Postupne prilievajte vlažnú vodu asi 300 m, prepracujte
až vznikne ucelené cesto. Premiestnite na dosku ktorú posypeme kukuričnou múkou, pizza je
potom chrumkavejšia. Keď nemáme použijeme pšeničnú múku. Dôkladne vymieste aby cesto
bolo pružné a nelepilo.
3. Vytvorte bochník, poprášte múkou, /kukuričnou alebo pšeničnou/ prikryjeme čistou utierkou
a nechajte kysnúť hodinu a pol až dve hodiny, objem sa zdvojnásobí.
4. Cesto rozdeľte na štyri diely, a na pomúčenej doske každý diel vyváľajte a vytiahnite na tenkú
placku. Pomocou valčeka preneste na papier na pečenie.
5. Vytvarujte zvýšený okraj, cesto rýchlo poklaďte dobrotami podľa vybraného receptu alebo
vlastnej fantázie a ihneď vložte do poriadne rozpálenej rúry.
Pred pečením je treba predhriať plech spolu s rúrou najmenej 30 minút na 250 stupňov. Pizzu naň opatrne presuňte spolu z papierom na pečenie až na poslednú chvíľu. Pečieme asi 10 minút.
Ako náhle vyváľate cesto, hneď pizzovú placku obložte a vložte do rúry, aby cesto nezačalo znova kysnúť.
Týmto spôsobom mame podobné podmienky ako v originálnej pizza peci. Pizza bude chrumkavá a zároveň vo vnútri vláčna .
A keď sa budete riadiť týmito pravidlami, ktoré uvádzame, budete s pizzou určite spokojní.